Blog

Viac článkov nájdeš v sekcií zdravý nákup a spolupráce alebo recepty

7. decembra 2023

Vplyv konzumácie  zázvoru na ľudské zdravie.

Zázvor lekársky alebo ďumbier lekársky (Zingiber officinale) je podzemkom uvedenej rastliny. Zázvor poznáme a konzumujeme aspoň vo forme korenia. Vo výžive ľudí by mal mať svoje miesto nielen vo forme korenia ale aj v čerstvom stave.
16. januára 2023

Laktózová intolerancia (LI)

LI je charakteristická neznášanlivosť mlieka a mliečnych výrobkov. K jej vzniku dochádza vtedy ak organizmus nie je schopný stráviť mliečny cukor laktózu na glukózu a galaktózu.
6. decembra 2021

Prečo ma trápia tráviace problémy, prečo nechudnem alebo aký má vláknina veľký význam pre naše zdravie aj pri chudnutí

Prečo je dôležitý hlavne príjem vlákniny v našej strave a čo všetko ovplyvňuje? Slovo vláknina počúvame v poslednom čase z každej strany. Ale ak by sme si položili ruku na srdce, vedeli by sme aj definovať význam slova vláknina? Naša odpoveď by bola možno - že je užitočná a máme jej v našej strave veľmi málo....
11. decembra 2020

Delenie a rozlišovanie priemyselne spracovaných potravín

V poslednom čase sa čoraz viac skloňuje a používa odporúčanie na konzumovanie základných potravín namiesto vysoko priemyselne spracovaných. Pri rozhovoroch ohľadom analýzy stravovania sa stretávam s názorom, že bežný laik sa nevie orientovať v rozdelení spracovania potravín dosť dobre.
16. novembra 2020

Chcete vedieť aký ste metabolický typ?

V poslednom období je veľmi propagované stravovanie podľa metabolického typu. Zľahčene by sme mohli toto stravovanie začleniť k „módnemu smeru“ je to podobné ako bola Dukanova diéta, potom Atkinsova (mimochodom vedeli ste, že Atkins bojoval celý život s obezitou a srdcovo cievnymi chorobami? ) a mnohé ďalšie odporúčania v stravovaní...
error: Obsah je chránený !!