parallax background

Nachos

Ovsená kaša s orieškovým maslom
2. mája 2022
Kari omáčka vhodná s použitím mäsa alebo zeleniny.
4. mája 2022
 

Poznáte nachos?
Je to obľúbené mexické jedlo, pozostávajúce z kukuričnej placky (alebo malých kúskov) a syrovej omáčky. Má rôzne varianty, dá sa prispôsobiť tomu, aké suroviny použijete a na aké máte chuť alebo v špajze či chladničke 😉 U nás doma sa robieva v mäsovej aj vegetariánskej verzii. A je to veľmi veľmi obľúbené jedlo.

 

 

 

Recept:

Kukuričné tortily ( sledujem vždy zloženie ak neurobím domáce, ale držím sa zásady, že všetko s mierou...priveľa aditív v našej strave tiež nie je ok, tak ako stresovať sa pri nich...ja mám naviac to “šťastie” že môj metabolizmus trávenia veľmi citlivo reaguje na určité - tie horšie typy aditív - takže ak mám na výber prečo to nevyužiť 😉 )
Ako by malo vyzerať zloženie tortíl ? Základné suroviny max. jedna prídavná látka.

Budeme potrebovať aj:

  • kuracie prsia
  • kúsok masla
  • strúhaný syr ( výraznejšej chuti )
  • cibuľka, cesnak
  • uvarená fazuľa ( alebo prepláchnutá z konzervy)
  • korenie podľa chuti
  • mlieko, trochu sladkej smotany

Na oleji speníme cibuľu a cesnak, pridáme na kúsky nakrájané mäso, dochutíme ( čierne korenie, chilli con carne, koriander, tacos korenie, kaj.paprika, soľ prípadne podľa chuti) Pridáme uvarenú fazuľu, s trochou paradajkového pretlaku alebo použiť konzervu fazuliek chilli ak chcete skrátiť čas prípravy. Medzitým si rozpustíme maslo, prodáme trochu sladkej smotany( nemusíte) a mlieko posolíme, okoreníme a pomaličky za stáleho miešania primiešame syr, aby vznikla krémová textúra. Vrstvíme do zapekacej misky tortila, mäso, tortila, syrová omáčka, aspoň 2x po sebe. Zapečieme 15 min. na 160 stup. Podávame s kyslou smotanou a avokádovým quacamole.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *