Ak robím mäsovú verziu , zmiešam koreniny v miske a primiešam k nim na kúsky nakrájané mäso, až následne opečiem.
Ak robím karfiolové kari alebo cícerové, tak žes korenín primiešam počas dusenia. Občas si omáčku urobím bez zeleniny alebo bez mäsa ( použijem len cibuľu a cesnak) a omáčku použijem napríklad na cestoviny alebo k rybe.
Recept:
Kukuričné tortily ( sledujem vždy zloženie ak neurobím domáce, ale držím sa zásady, že všetko s mierou...priveľa aditív v našej strave tiež nie je ok, tak ako stresovať sa pri nich...ja mám naviac to “šťastie” že môj metabolizmus trávenia veľmi citlivo reaguje na určité - tie horšie typy aditív - takže ak mám na výber prečo to nevyužiť 😉 )
Ako by malo vyzerať zloženie tortíl ?
Základné suroviny max. jedna prídavná látka.
Budeme potrebovať aj:
Na oleji opečieme cesnak a cibuľu, koreniny spolu zmiešame, pridáme k mäsu a premiešame. Vložíme na cibuľu a opekáme. Pridáme steúhaný zázvor, parad. pretlak alebo kúsky paradajok, podlejeme a dusíme do zmäknutia mäsa. Neskôr pridáme arašidové maslo a kokosové mlieko. Už len krátko premiešame, odstavíme a dochutíme citronovou šťavou.