parallax background

Kari omáčka vhodná s použitím mäsa alebo zeleniny.

Nachos
3. mája 2022
 

Ak robím mäsovú verziu , zmiešam koreniny v miske a primiešam k nim na kúsky nakrájané mäso, až následne opečiem.

Ak robím karfiolové kari alebo cícerové, tak žes korenín primiešam počas dusenia. Občas si omáčku urobím bez zeleniny alebo bez mäsa ( použijem len cibuľu a cesnak) a omáčku použijem napríklad na cestoviny alebo k rybe.

 

 

 

Recept:

Kukuričné tortily ( sledujem vždy zloženie ak neurobím domáce, ale držím sa zásady, že všetko s mierou...priveľa aditív v našej strave tiež nie je ok, tak ako stresovať sa pri nich...ja mám naviac to “šťastie” že môj metabolizmus trávenia veľmi citlivo reaguje na určité - tie horšie typy aditív - takže ak mám na výber prečo to nevyužiť 😉 )
Ako by malo vyzerať zloženie tortíl ? Základné suroviny max. jedna prídavná látka.

Budeme potrebovať aj:

  • 1 čl mletá rasca
  • 1čl senovka
  • 1 čl mleté čierne korenie
  • 1 čl kurkuma
  • 1 čl kari
  • 1 čl soľ
  • 1 čl mletý kardamón
  • 2 čl koriander
  • čili paprika ( podľa chuti)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • kúsok strúhaného zázvoru
  • konzerva kokosového mlieka
  • konzerva sekaných paradajok
  • šťava z lumetky alebo citrónu
  • trochu arašidového masla ( neochuteného )
  • olej

Na oleji opečieme cesnak a cibuľu, koreniny spolu zmiešame, pridáme k mäsu a premiešame. Vložíme na cibuľu a opekáme. Pridáme steúhaný zázvor, parad. pretlak alebo kúsky paradajok, podlejeme a dusíme do zmäknutia mäsa. Neskôr pridáme arašidové maslo a kokosové mlieko. Už len krátko premiešame, odstavíme a dochutíme citronovou šťavou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *