Nakoľko všade na nás vyskakujú proteínové palacinky, lievance, koláčiky…preto zmena a výmena VLÁKNINY za bielkoviny.
Nakoľko háčik je v tom, že nám často v strave nechýbajú bielkoviny ale rôznorodosť a s ňou práve vláknina… Niekedy premýšľam, či propagátori všetkého proteínového vedia ako sa bielkoviny v tele rozkladajú ( ale o tom viac v biochémii výživy)
Preto páči sa recept, ktorý moji klienti dôverne poznajú a dostanú ( okrem iných info) vo výpise z konzultácií.
Priznám sa, že mne populárne banánové lievance vždy pripadali príliš sladké, tak som vylepšovala - až vzniklo mnoho verzií - táto je naviac nadopovaná vlákninou😉
Všetko spolu mixujeme a lievance opekáme na vhodnom tuku ( ja používam kokosový pri lievancoch - inak striedam rôzne druhy olejov - aby bola rôznorodosť… )
Tip na záver :